Nummer 6, 2016 Lees online  |  Voeg toe aan veilige afzenders
 
  PWN  
 
Zaanstad en PWN verkennen de Omgevingswet
De nieuwe Omgevingswet is in aantocht. Deze moet leiden tot een betere afstemming van plannen voor ruimtelijke ordening, milieu en natuur en tot meer duurzame projecten. Wat kunnen gemeenten en waterbedrijven hierin voor elkaar betekenen? Dennis Straat, wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling in Zaanstad, en PWN-directeur Joke Cuperus tasten de mogelijkheden af.
Lees verder >>
 
 
Voorzitterschap kernteam Waterketen van Rudolph Melis naar Henk Schobben
Na een mooie loopbaan van 41 jaar gaat Rudolph Melis per 1 oktober fulltime van zijn vrije tijd genieten. Deltaprogrammeur Henk Schobben van HHNK volgt hem op als voorzitter van het kernteam Waterketen. Samen blikken ze terug en natuurlijk vooruit.
Lees verder>>
 
 
Gezamenlijke hoofdpost voor gemalen:
minder kosten, meer inzicht
De gemeenten Heerhugowaard, Heiloo en Langedijk hebben hun hoofdposten voor het besturen van gemalen samengevoegd. Een makkelijke manier om kosten te besparen. En het levert nog nieuwe inzichten op ook.
Lees verder>>
 
 
Expertteam West- Friesland beoordeelt rioolinspecties gezamenlijk
Samen weten we meer dan alleen. Onder dat motto hebben de rioolbeheerders van Hoorn, Koggenland, Opmeer, Medemblik, Stedebroec, Enkhuizen en Drechterland (SED) een expertteam gevormd om de rioolinspecties voor heel West-Friesland te beoordelen. Hun aanpak: risicogestuurd beheer.
Lees verder>>
 
Loont aanvullend onderzoek
bij slechte rioolbuizen?
In maart bracht Rioned de publicatie ‘Toestandsbepaling betonnen riolen’ uit, een samenvatting van het proefschrift van Nikola Stanic. Als video-inspecties laten zien dat betonnen rioleringsbuizen flink zijn aangetast, grijpt de gemeente Schagen niet meer automatisch naar maatregelen. Soms volgt eerst aanvullend onderzoek met boorkernen. Hoe bruikbaar is dat?
Lees meer>>
 
Netwerkbijeenkomst Samen Slimmer: inschrijven kan nog nét
Op donderdag 8 september vindt de netwerkbijeenkomst ‘Samen Slimmer’ plaats in het AFAS-stadion in Alkmaar. Een initiatief van PWN, de provincie Noord-Holland, Bouwend Nederland en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Zij presenteren een inspirerend programma voor iedereen die in Noord-Holland betrokken is bij de waterketen, de bouw en infrastructuren in de openbare ruimte. Bekijk hier het programma en meld u nog snel aan.
 
 
 
 
Contact                 Aanmelden                 Afmelden