Nummer 7, 2016 Lees online  |  Voeg toe aan veilige afzenders
 
  PWN  
 
Regionale intentieverklaring klimaatadaptatie voor Noord-Kennemerland-Noord

De jaarlijkse Waterdag op 19 oktober in de Hoep, het bezoekerscentrum van PWN, had dit keer ook een politiek tintje. Wethouders van de gemeenten in Noord-Kennemerland-Noord en bestuurders van PWN en HHNK zetten hun handtekening onder een regionale intentieverklaring klimaatadaptatie.
Lees verder>>

 
 
Oproep tot proactieve regie in de ondergrond
PWN heeft de geografische gegevens van al z’n 10.000 km leidingnet verwerkt in een geavanceerd GIS-systeem. Met één druk op de knop rolt daar een complete vervangingsplanning uit. Per gemeente, wijk en straat. “Die stemmen we graag af op de plannen van gemeenten en andere netbeheerders.”
Lees verder>>
 
 
Regionale Monitor: thermometer in de waterketen
Liggen we in het Noorderkwartier op koers om de doelstellingen uit het Bestuursakkoord Water voor 2020 te halen? Volgens de net opgeleverde Regionale Monitor 2015 wel als het gaat om kostenbesparing en kwaliteit. Zorgenkindje blijft de personele kwetsbaarheid in het rioleringsbeheer.
Lees verder>> 
 
 
 
Koppen bij elkaar voor gezamenlijke visie op hoofdposten
Gemeenten in het Noorderkwartier en HHNK hebben een gezamenlijke toekomstvisie geformuleerd voor de hoofdposten in de regio waar de gemalen gemonitord en bediend worden. Met als doel: toewerken naar een situatie waarin informatie over gemalen makkelijk uit te wisselen en te vergelijken is.
Lees verder>>
 
 
Noordkop gaat voor één rioleringsbeleid
Een eiland, een poldergemeente, een stad en een gemeente met een grote kuststrook. De (afval)watersituatie in Texel, Hollands Kroon, Den Helder en Schagen kon haast niet diverser zijn. Toch kiezen deze gemeenten nu voor één gezamenlijk beleid.
Lees verder>>
 
 
 
Alle West-Friese kolken in één bestek
De zeven gemeenten in West-Friesland hebben de reiniging van hun lijngoten, straat- en trottoirkolken voor het eerst gezamenlijk aanbesteed. Een mooie testcase voor deze regio. Die meteen doorpakte met een gebundeld bestek voor reiniging en inspectie van de riolen.
Lees verder>>
 
 
Purmerend maakt plaats voor persleiding Beemster
Rioolwaterzuiveringsinstallatie Beemster is uitgebreid met fijnzeven. Om deze op de zuiveringsstraat aan te sluiten, heeft HHNK een persleiding omgelegd. Daarvoor moest de rwzi twaalf uur uit bedrijf. Om dat mogelijk te maken, sprong de gemeente Purmerend bij.
Lees verder>>
 
 
 
Contact                 Aanmelden                 Afmelden